Pizza Steen 33cm

SKU: KD-ACC05

19,95

Pizza bakken in je Kamado? Dan is een pizzasteen onmisbaar. Alleen dan krijg je de perfecte knapperige Italiaanse bodem. De ø33cm Pizza Steen past perfect in de Grill Clinton XL Kamado.

Uitverkocht

Productbeschrijving

Een échte pizza wordt niet op een metalen plaat gebakken, maar op steen. Het mooiste is natuurlijk een steenoven, maar ook met een pizza steen kun je hetzelfde resultaat bereiken. Nu horen we je denken: “klinkt logisch, maar hoe zit dat nou eigenlijk?” We leggen het je uit.

Als je wel eens in Italië bent geweest, is het je misschien opgevallen dat de pizza’s daar maar enkele minuten de steenoven ingaan. Maar thuis doen ze er aardig lang over in je oven. Dat komt omdat Nederlandse ovens vaak met hete lucht werken. Als je het deurtje open doet, vervliegt direct een deel van de hitte en zal de oven eerst weer op temperatuur moeten komen voordat de pizza zal bakken. De Italianen doen het beter met hun steenoven. In deze ovens wordt het steen tot zo’n 400 graden verwarmd, waardoor de pizza in korte tijd klaar is. Steen houdt voor een lange tijd een constante temperatuur, waardoor je de ene na de andere pizza op hete stenen bakt. Een ander voordeel van steen is dat het vloeistoffen absorbeert, zodat je altijd een mooie droge pizzabodem hebt.

Je Kamado is natuurlijk ook een ster in lang en constant op temperatuur blijven. Maar zonder een pizzasteen wordt je pizzabodem nooit zo goed als bij de Italianen. Een must have dus!